Sport050
Nieuws
Draag jouw favoriet uit de gemeente Groningen aan voor Breedtesportprijs Groningen 2023

Draag jouw favoriet uit de gemeente Groningen aan voor Breedtesportprijs Groningen 2023

Het is ieder jaar één van de vijf categorieën bij Sportgala Groningen: de Breedtesportprijs. De komende editie krijgt deze prijs een nieuwe opzet. Vanaf dit jaar dingt vanuit iedere Groninger gemeente één kandidaat mee naar deze bijzondere prijs. Dus ook vanuit de gemeente Groningen. Draag uiterlijk 12 november jouw favoriet aan voor de Breedtesportprijs Groningen 2023 via www.sportgalagroningen.nl/breedtesportprijs. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Sportgala Groningen op 11 december in Martiniplaza.

De Breedtesportprijs Groningen wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots die zich de afgelopen jaren op een bijzondere of positieve manier heeft ingezet voor de breedtesport in de provincie Groningen. Het gaat dan om activiteiten waardoor de maatschappelijke waarde van sport wordt vergroot. Door de nieuwe opzet van de Breedtesportprijs zijn straks alle tien de gemeentes goed vertegenwoordigd bij het Sportgala. Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk de winnaar.

Over Sportgala Groningen
Sportgala Groningen is een feestelijk evenement van én voor de Groninger. Voorafgaand aan het gala worden in vijf categorieën sporters uit – of met hun roots in – Stad en Ommeland genomineerd, om tijdens het gala de winnaars bekend te maken en hen nog eens in de spotlight te zetten. Naast de Breedtesportprijs, zijn dat de categorieën: Sporter, Sportploeg, Sporttalent en Aangepaste Sport. Sportgala Groningen 2023 vindt op maandag 11 december plaats in Martiniplaza, meer informatie vind je op www.sportgalagroningen.nl.

Sportgala Groningen 2023 is een gezamenlijk initiatief van de volgende partners:
Provincie Groningen, Gemeente Groningen, Noorderpoort, Huis voor de Sport Groningen, MartiniPlaza, Sport Science & Innovation Groningen en mediapartner Dagblad van het Noorden.

KTA Taekwondo