Sport050
Informatie
NSW op school

NSW op school

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek, van 20 t/m 29 september, willen we dat zo veel mogelijk kinderen en jeugd plezier beleven in sport. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen jou als schoolbestuurder en/of vakleerkracht om sport op jouw school maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. Om het jou makkelijk te maken hebben we drie pakketten geselecteerd waarvoor je je als school kan aanmelden. Je kunt als school kiezen voor deelname aan een lessenreeks op school van een sportaanbieder (Sportmatch) of je gaat tijdens de sportweek voor één van de workshops over gezonde voeding. Beide mag natuurlijk ook!

Pakket A: Sportmatch
Een lessenreeks van 3 lessen/trainingen door sportaanbieder.

Pakket B: Gezonde School
Kies uit de Daily Mile, Smaaklessen, FitGaaf! en Nijntje Beweegdiploma.

PAKKET A: SPORTMATCH
In Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek de sportieve opening van het schooljaar. Wij organiseren dat dit jaar niet op één dag, maar iedere schooldag in de sportweek. Samen met de sportclubs zetten wij zo veel mogelijk (basis)scholen in Groningen letterlijk in beweging. Wij bieden jouw school de mogelijkheid tot het laten verzorgen van een lessenreeks van 3 toffe sportieve sportlessen/ trainingen, zoals boksen, handbal, judo, of schermen. Deze lessen zijn voor jouw school gratis en worden verzorgd door een sportaanbieder bij jou uit de buurt.

"De kinderen waren dolenthousiast over driftbiken op de skeelerbaan."

Arjen van Zanten, vakdocent in Ten Boer

Sportieve opening van het Schooljaar

PAKKET B: GEZONDE SCHOOL

In samenwerking met de GGD Groningen kunnen wij een aantal pakketten van de Gezonde School aanbieden tijdens de Nationale Sportweek. Je kunt kiezen voor de Daily Mile, Smaaklessen, FitGaaf! en Nijntje Beweegdiploma. De lessen worden verzorgt door een externe specialist? Wil jij ook gaan voor een Gezonde School? Geef jouw school dan hier op.

"De kinderen vinden het erg leuk om de stickers te mogen plakken na een gezonde actie."

Tim Kingma, vakdocent in Groningen

Daily Mile